top of page

Akupunkturstudier = lycka!

Jag blir så lycklig när jag läser i mina akupunkturböcker. Texterna genomsyras av en sån fin syn på människan och hälsa, vad människan behöver för att må bra och vara i balans. Det är en holistisk människosyn där hela varelsen tas i beaktan, ända från innan fosterlivet, betydelsen av föräldrarnas leverne och hälsa, till hur man behåller hälsan genom livet med kost, fysisk och mental aktivitet, den inre och yttre miljön.


Traditionell kinesisk medicin beskriver med underbart fin filosofi om hälsa, balans i livet och hur man kan återställa balansen, återställa hälsan. Det handlar som bekant om Yin och Yang. Jag som distriktssköterska ser att det jag fått lära mig i omvårdnad på Karolinska Institutet i stort sett beskriver samma problem fast i andra termer, med västerländska förklaringsmodeller. Beroende på förklaringsmodellen blir ju också behandlingen olika.



Det är otroligt spännande att ha ena foten i modern västerländsk medicin och den andra foten i traditionell österländsk Kinesisk medicin eftersom jag ser att de förenar sig så väl med varandra.

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page