top of page

Vad har andlighet med hälsa att göra?

Själva begreppet hälsa är stort. Man kan ha sjukdom eller handikapp och ändå uppleva god hälsa och likaväl kan man vara frisk men uppleva ohälsa. Så vart kommer andlighet in i bilden?


Jag tänker att andlighet är något helt individuellt, andlighet bygger på din egen upplevelse och följer inga skrivna regler, därav skillnaden mellan andlighet och religion. Ett religiöst utövande är andligt, men andlighet behöver inte alls vara religiöst.


Andlighet är för mig en upplevelse av glädje, frid, trygghet och tröst, något som ger en känsla av mening och tillhörighet. Att spendera tid i naturen, meditera, göra yoga eller qi gong, sjunga, måla eller dansa, allt detta och mycket mer kan kallas andligt. Även akupunktur är andligt i allra högsta grad, eftersom det får oss att lugna ner oss och "hitta hem" i oss själva.


Vad tänker du om andlighet? Vad är andlighet för dig?


Många jag träffat är inte medvetna om sin egen andlighet och känner inte att ordet andlighet passar in dennes självbild, men efter några akupunkturbehandlingar börjar de förstå och känna vad jag menar med andlighet. Det är så spännande och roligt att få ta del av någons personliga/andliga utveckling, det är bland det bästa jag vet! Det är därför jag har världens bästa jobb!10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page